Din guide till den perfekta mediadatorn

Streama film och serier med Netflix

Netflix på en TV

Netflix är ett stort amerikanskt företag och är i USA och Kanada en av de största tjänsterna som erbjuder streaming av film och serier till ett fast månadspris. Man erbjuder där även uthyrning av filmer som skickas genom postorder hem till brevlådan. Tjänsten lanserades i Sverige i mitten av oktober 2012 och många hade höga förväntningar i och med det breda utbudet i den amerikanska tjänsten. Reaktionerna var blandade men det är helt klart värt att kolla in Netflix om du är sugen på att streama film och serier. Utbudet ökar för varje dag och du kan garanterat hitta en massa sevärt. Registrerar du dig nu får du prova Netflix gratis i en månad, därefter kostar tjänsten 79 kronor i månaden.

Teknik

Netflix stödjer en hel del olika plattformar och enheter. Förutom PC och Mac stödjer tjänsten bland annat Android, IOS, PS3, XBOX samt Wii. Det finns även stöd för Netflix i diverse Blu-Ray-spelare, hemmabiosystem och framförallt i olika så kallade smarta tv-apparater. Du finner några exempel från Sony nedan, alla dessa stödjer Netflix.

Ett axplock av utbudet som du kan streama

Populära serier

Populära filmer

Lite nyare storfilmer är tyvärr svårt att hitta på Netflix. Men följande filmer hittar man under “Populärt på Netflix”:

Streama barnfilmer

Netflix erbjuder en avdelning där endast barnfilmer och även några familjerfilmer visas. Till exempel:

Sammanfattning

Utbudet är ganska varierat och med tanke på att de flesta storfilmer inte finns med dras helhetsbetyget ned. Däremot är avdelningen avsedd för barn bra och det finns en stor variation av filmer och serier, för de minsta såväl som för de äldre barnen. Det finns även en hel del familjefilmer som hela familjen kan underhållas av! Utbudet av svenska filmer är även det relativt bra, speciellt ungdomsfilmer och liknande. Är det värt 79 kronor i månaden? Testa Netflix gratis i en månad och känn efter själv!