Din guide till den perfekta mediadatorn

Se film och serier på nätet genom Voddler - Video on Demand

Voddler logotyp

Tjänsten Voddler låter en streama filmer och serier online. Det som gör att tjänsten sticker ut är att man som användare har möjlighet att nyttja tjänsten på olika sätt, allt efter vad som passar en själv och sitt serie- och filmtittande. För tillfället erbjuder Voddler fyra sätt att se på filmer: play, hyr, plus och köp. Vad som skiljer dessa åt förklaras nedan. Man har möjlighet att ladda ned alla titlar, även gratisfilmerna (kräver dock Voddler Plus), så man kan se dem offline vid ett senare tillfälle. Man har hela 30 dagar på sig innan filmen avaktiveras, under denna period får man kolla på den hur många gånger man vill! Detta är perfekt om man vet att man ska åka iväg någonstans och inte har bredband eller så hög bandbredd.

Gå till Voddler.com

Kolla på film gratis - ”Play

Vill man kolla på film gratis kan man ta del av deras “Play”-sortiment. Där kan man hitta några kända titlar men framför allt mer okända samt äldre titlar. Detta kan såklart vara positivt eftersom man kan hitta riktiga guldkorn bland filmer som inte riktigt slagit igenom i Sverige på grund av diverse anledningar. Filmerna som är gratis visas med lite reklam i en helt acceptabel mängd.

Hyr film online - ”Hyr

Hyrsortimentet innehåller allt från de senaste storfilmerna till de gamla klassikerna. När man hyrt en film har man möjlighet att antingen se den direkt online eller ladda ned den och kolla på den vid ett senare tillfälle. Man har 14 dagar på sig att starta sin hyrperiod, som sedan oftast ligger på 48 timmar. I de flesta hyrfilmsbutikerna är hyrtiden endast på 24h, vilket endast är hälften av vad Voddler erbjuder. Hyrfilmerna kostar mellan 19 och 37 kronor.

Få det lilla extra - ”Plus

Med Voddler Plus får man tillgång till över 1000 filmer och serier vanliga medlemmar inte har tillgång till. Man får även se några utvalda hyrfilmer utan extra kostnad, dessutom slipper man reklamen på gratisfilmerna. Som tidigare nämnt har man som Voddler Plus-medlem även möjlighet att ladda ned allt material för att se inom 30 dagar, även gratisfilmer. Voddler Plus kostar 79 kronor per månad.

Köpfilm online - ”Köp

Voddler anser sig vara först i Norden och bland de första i världen med att lansera molnbaserad köpfilm. Detta innebär att man har möjlighet att köpa en film på Voddler och sedan få tillgång till den vart som helst och när som hest genom att låta filmen ligga kvar på Voddler. Vill man hellre ha filmen på sin enhet har man möjlighet att ladda ned den. För närvarande finns det cirka 250 titlar att köpa. Se hela listan här.

Om Voddler

Den första versionen av tjänsten lanserades i en stängd beta 2009, det krävdes alltså en inbjudan för att man skulle få använda tjänsten. I juni 2010 släpptes tjänsten helt för allmänheten. Voddler har främst etablerat sig i Skandinavien men sedan mars 2012 finns tjänsten även tillgänglig i Spanien. För att kunna använda tjänster krävs VoddlerNet som hanterar själva visningen samt streamningen av filmen. Voddler finns även till Android och IOS