Streama

Det finns en del olika tjänster som låter en streama framförallt filmer, serier och tv-program på sin dator eller mediaspelare. Man kan alltså se på sina faviritprogram, serier och filmer online. Det finns även både stora och små tjänster för uppspelning/streaming av musik.

Alla tjänster skiljer sig dock åt en del och man bör noggrant kolla igenom vilka alternativ som finns på marknaden och vad som passar just dig. Det är även viktigt att läsa recensioner och användarupplevelser för att se hur tjänsten fungerar i praktiken, vilket utbud som finns och vilken bild- och ljudkvalitet materialet har. Framförallt är det viktigt att bilda sig en egen uppfattning av tjänsten och se om det passar en själv. Tänk även på att kolla betalningssystemet. Vissa tjänster ”hyr ut” enskilda filmer till ett fast pris, andra tjänster har en fast månadskostnad där man får obegränsad tillgång till hela utbudet.

Film och serier online med Voddler

Se film och serier online med Voddler

Tjänsten Voddler låter en streama filmer och serier online. Det som gör att tjänsten sticker ut är att man som användare har möjlighet att nyttja tjänsten på olika sätt, allt efter vad som passar en själv och sitt serie- och filmtittande. För tillfället erbjuder Voddler fyra sätt att se på filmer: play, hyr, plus och […]

Hyr film på CDON.COM

Video on demand med CDON.COM

En tjänst som erbjuder uthyrning av film och serier online, också kallad Video on Demand (VOD) är CDON.COM. Detta innebär att du betalar för filmen och får sedan möjlighet att se den på din dator. Du behöver inte krångla med någon uthyrningsbutik och tänka på att behöva lämna tillbaka filmen fysiskt.

Netflix

Popcorn och streamad film med Netflix

Netflix är ett stort amerikanskt företag och är i USA och Kanada en av de största tjänsterna som erbjuder streaming av film och serier till ett fast månadspris. Man erbjuder där även uthyrning av filmer som skickas genom postorder hem till brevlådan. Tjänsten lanserades i Sverige i mitten av oktober 2012 och många hade höga förväntningar […]